Ultrasonik ve Mekanik Kalorimetre 01NİS
Ultrasonik ve Mekanik Kalorimetre

Kalorimetre sayacı

Isıtma sistemlerinde kullanılan kalorimetre sayacı fabrika, bina, otel, ve endüstriyel tesislerde montajı yapılan hat üzerinde giden ve gelen sıcaklık miktarını ölçerek ısı enerjisini hesaplayan ve aynı zamanda ısıtma hattı üzerinde geçen suyunda miktarını hesaplayarak kullanıcılara Kw olarak veri vermektedir. Pay ölçer olarak ta anılan kalorimetreler genelde merkezi sistem binalar da dairelerin ne kadar sıcaklık enerjisini harcadığını hesaplamakta da kullanılmaktadır. Kalorimetre üzerinde standart olarak gelen sensörler için, montajı yapılacak hat özelliğine göre ayrıca sensör kovanı da alınmalıdır. Kalorimetreler iki standart olarak üretilmektedir eski usul olarak bilinen mekanik olarak ve ultrasonik olarak üretilmektedir.

Ultrasonik kalorimetre

Mekanik tesisat gelişen teknoloji ile birlikte cihazların ve sistem işleyişinin de büyük oranda gelişmesine neden olmuştur. Ultrasonik kalorimetre eski sıcak su sayaçlarına göre içerisinde belirleyici yada tespit aracı olarak herhangi bir mekanik ek parçaya gerek kalmadan üretilen, kalorimetre nin montajı yapılan pirinç boru içerisinden geçen sıcak suyun hızını ölçerek veri elde etmektedir. Üzerinde talep durumuna göre otomasyon entegreli yada manuel okumalı dijital sayaç bulunmaktadır. Ultrasonik kalorimetre üreticileri olarak Türkiye’de Atlas sayaç, calmet, seres gibi markalar öncülük etmektedir.

Mekanik kalorimetre

Ultrasonik kalorimetre ye göre içerisinde mekanik bir sisteme sahip olmasıyla birlikte geçiş yapan suyu mekanik sistem ile ölçen kalorimetrelerdir. Ultrasonik kalorimetreye nazaran mekanik kalorimetre otomasyon entegresi yani MBUS uygun değildir.

Atlas sayaç bayi olarak UKM20 ve UKM40 ultrasonik sayaç stoklarımızda mevcut olıp Flanşlı ve dişli olarakta üretimleri mevcuttur. Mekanik kalorimetre SERES ve SJM20 – MKM20 olarak ta üretimleri mevcuttur.

Kalorimetre üretim içeriği olarak debimetre, sıcaklık sentörü (çift olarak), ve hesaplama ünitesi olarak üç parçadan oluşmaktadır. Debimetre uygulanan hat üzerinde kalorimetrenin başladığı yerden itibaren mahale (daire, otel odası, makam odası, memur odası vs.) giden ısıtma suyu miktarını ölçer istenilirse MBUS sayesinde otomasyona aktarır. Sensörler ise sıcak suyun geçişinde anlık sıcaklığı ve hat dan çıkarken ki aradaki sıcaklık farkını hesaplar buna kalori denmektedir. Hesaplama ünitesi ise çalışma esnasında ortaya çıkan verileri analog ekranda bilgi olarak verir yada MBUS aracılığı ile otomasyona bilgi aktarır.

Toplu yaşam alanları ısınma giderleri ve bunun maliyetlerini hesaplamak için, ortak kullanım alanları da hak paylaşımı yapmak için geliştirilen sayacların ultrasonik ve mekanik olarak üretilen kalorimetre ler hakkında bilgiler yer almaktadır.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.