Yerden Isıtma Borusu (Pex-a) 24ŞUB
Yerden Isıtma Borusu (Pex-a)

Yerden ısıtma borusu

Mekanik tesisat sektörünün vazgeçilmez dalı "yerden ısıtma sistemi" imalatları teknoloji ile birlikte kendisini geliştirmekte insan hayatını daha rahat yaşanması ve konfor alanları sunmaya devam ediyor. Yerden ısıtma sisteminin olmazsa olmazı hatta sistemin kalitesinin en önemli tesisat malzemesi olan "yerden ısıtma borusu" dur. Zemin üzerinde konulan straforların aralarına döşenerek üstü şap ile kapatılan yada projeye göre farklı imalatlarla üstü kapanan, merkezi sistem veyahut kombi sistemine kollektör yardımı ile bağlanan yerden ısıtma boruları bu sistemin çalışmasıyla bulunduğu mahal yada odaları yerden ısıtarak ciddi konfor sağlamaktadır. Günümüzde artık radyatörlerin yerlerini yerden ısıtma sistemleri almaktadır. 

Pexa yerden ısıtma borusu

Yerden ısıtma borusu aralarında çokca çeşitleri vardır. Kullanılacak olan projeye özel seçimler yada idarelerin belirlediği şartnameler esas alınarak pexa yerden ısıtma borusu tercihi yapılmaktadır. Kılıflı ve kılıfsız olarak üretilen pexa yerden ısıtma boruları kendi içinde ise pert, pex, olarak iki çeşide ayrılmaktadır. Yerden ısıtma borularında PEXA borunun ilk tercih olmasının sebebi hem yerden ısıtma borusu fiyatlarına göre en ucuzu olan ve fiyat kullanım ömrü kıyası yapıldığında pexa borunun daha ucuza geldiği tespiti ile en çok tercih edilen boru olmuştur.

PERT yerden ısıtma borusu

PEXA boruya nazaran pert yerden ısıtma borusu daha esnek olması yüksek sıcaklıklara dayanıklılığı ve sistem içerisinde oluşan basınçlara yüksek dirayeti sayesinde ikinci tercih sebebi olmuştur. 

Oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu

Neden oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu almam gerekiyor diyorsanız cevabı bizde. PPRC hammaddesi kullanan tüm borular yapısı gereği oksijeni geçirebilen hatta fiziki koşulların oluşması durumda nemli ortamlarda nemi bile emebilen pex borulardır. Oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu ise çalışma esnasında sıvı akışkan iletkenliğinde fiziki koşullar izin verse dahi sistem içerisine oksijen girmesini engelleyerek hat içerisinde oluşabilecek olan boşluklara yer vermediği gibi su ile oksijen teması olmayacağı içinde sistem içerisinde küf, pas, kir, korozyon gibi sistemin sağlıklı çalışmasını etkileyecek durumlardan da kurtarmış olmaktadır. PEXA yerden ısıtma borusuna göre pahalı olsa da sistemin verimli ve uzun süre çalışması düşünüldüğünde aslında daha ucuza gelmektedir. 

pex kılıflı boru fiyatları

pex boru fiyatları ile pex kılıflı boru arasındaki tek fiyat farkı kılıf farkıdır. Kılıflı borularda kılıfın markasının önemsiz olduğunu sistemin kalitesini pexa borunun belirleyeceği unutulmamalıdır. Pexa boru ve pexa kılıflı boru fiyatları için hemen bizim ile iletişime geçebilir, en uygun ve en ucuz fiyatlarla hemen stok teslim ile Türkiye'nin her iline yerine teslim hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Yerden ısıtma borusu markaları

Yerden ısıtma borusu Türkiye'de bir çok yerli marka olduğu gibi ithal ürünlerde bulunmaktadır. Türkiye'de her ne kadar ithal malın daha kalitelidir düşüncesi hakim olsada da, yerden ısıtma borusu asıl imalat ülkesi Türkiye'dir ve farklı markalar ile Dünya'nın 15 ülkesine ihracat yapılmaktadır. Aşağıdaki tabloda yerden ısıtma borusu üreticilerini görebilirsiniz.

  • rehau yerden ısıtma borusu
  • fraenkische yerden ısıtma borusu
  • fırat yerden ısıtma borusu
  • pilsa yerden ısıtma borusu
  • giacomini yerden ısıtma borusu
  • vesbo yerden ısıtma borusu
  • novaplast yerden ısıtma borusu
  • dizayn yerden ısıtma borusu

Mermekanik bünyesinde rehau, fraenkische, fırat, pilsa ve vesbo bayilikleri mevcuttur. En uygun fiyat ve stok teslim için satis@mermekanik.com mail adresine metrajlarınızı iletebilirsiniz.

Ülkemizde teknolojinin gelişmesiyle mekanik tesisat malzemeleri de değişmekte, teknolojik sistemlere önem ve ağırlık verilmektedir. Bunlardan en önemlisi yerden ısıtma sistemi. Peki Nedir bu yerden ısıtma sistemi?

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.