Manyetik Seviye Göstergesi 09ŞUB
Manyetik Seviye Göstergesi

Manyetik seviye göstergesi

Endüstride kullanılan ürünlerden birisi olan manyetik seviye göstergesi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.

Endüstriyel alanda pek çok alet kullanılıyor. Her bir aletin kendine has özellikleri bulunuyor. Bu aletlerden birisi olan seviye göstergesi çeşitlere ayrılmaktadır. Bu türlerden birisi de manyetik olanı olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Manyetik olarak yer alan seviye göstergesiyle ilgili bilinmesi gereken pek çok bilgi mevcut.

Manyetik Seviye Göstergesi Hakkında Bilgi

Manyetik seviye göstergesi, manyetik şekilde çalışan ve su seviyesini göstermek amacıyla dizayn edilen bir ürün olarak müşterilerin karşısına çıkıyor. Bu ürün, suyun kaldırma kuvveti ile elektromanyetik gücü kullanarak seviye güncelleme işlemi gerçekleştiriyor. Sıvı seviye değişimini takip etmek için güzel bir araç olan seviye göstergesinde kırmızı ve beyaz çizgiler bulunuyor. Kırmızı çizgi yükseldikçe su seviyesi de artmış demek.

Manyetik Seviye Göstergesi çalışma prensibi

Manyetik seviye göstergesi montajı yapılan sıvı akışkan deposunun (grp su deposu, paslanmaz su deposu veya galvaniz su deposu) üzerined flanşlı yada dişli olarak montajı yapılır. Sıvı akışkan manyetik seviye göstergesi içerisine basınç yardımı ile doldukça seviye içerisindeki manyetik hareket eder, hareket sayesinde manyetik seviye göstergesi dışındaki göstergeler kırmızıya döner ve seviyeyi gösterir. Manyetik seviye göstergesi çalışma şeklini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Ürünün Kullanım Alanları

Manyetik seviye göstergesi pek çok alanda tercih edilebilecek bir ürün. Seviye göstergesi, birçok yerde kullanılabiliyor. Bunlardan bazıları buhar kazanları, su kazanları, pis su sistemleri, doldurma ve boşaltma kapları, kimyasal tanklar, yağ kazanları, petrol tankları, yakıt tankları ve jeneratör grupları olarak açıklanabilir. Bu kullanım alanları doğrultusunda ürün gönül rahatlığı ile iş yapıyor. GRP su depoalarında kullanılan sıvı akışkanın ne kadar miktar kaldığı yada galvaniz su deposu ve paslanmaz su depolarında da aynı şekilde seviye göstermektedir. Aynı zamanda manyetik seviye göstergesini bulunan otomasyon içerisinde de entegre ederek otomasyon bağlantılı olarakta kullanılabilmektedir.

Manyetik Seviye Göstergesinin Özellikleri

Manyetik seviye göstergesinin pek çok özelliği ve avantajı bulunuyor. Bunlardan birisi ürünün kolay bir şekilde kullanılabilmesi. Ürünü kullanan kişiler seviye göstergesini rahatlıkla hatta uzaktan dahi rahatlıkla görerek kazanın veya tankın ne kadar dolu olduğunu anlayabilir. Ürünün bir diğer özelliği sızdırmaz şekilde tasarlanması. Paslanmaz çelikten yapılmış olan seviye göstergesi, bu özelliği sayesinde sorunsuz bir kullanım vaat ediyor. Ürünün bir diğer özelliği uzun ömürlü ve dayanıklı oluşu. Bakımının kolay yapılmasıyla bilinen bu ürün, yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde hizmet sunabiliyor.

Ürünün diğer özellikleri şu şekilde bulunuyor:

  • Farklı yoğunlukta çalışma olanağı
  • İstenen uzunlukta imalat
  • Şamandıranın kendini temizleme mekanizması
  • 10 bar basınca ve 160 derece sıcaklığa kadar çalışma imkanı
  • Alüminyum manyetik disk
  • Flanş, rakor, manşon ve nipel bağlantı türleri

Ayvaz markasına ait kalite ön planda tutularak üretilen manyetik seviye göstergeleri hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayvaz ankara bayisi mermekanik satis@mermekanik.com

Manyetik Seviye göstergeleri sıvı akışkanların kullanılan depo içerisinde kaldığı miktar kadar bilgi veren gösterge hortumlarına nazaran daha şık ve kaliteli seviye göstergeleridir.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.