Dekoratif Tip Boru Kompansatörü 06ŞUB
Dekoratif Tip Boru Kompansatörü

Dekoratif tip kompansatör

Dekoratif tip boru kompansatörü Ayvaz markası tarafından geliştirilen bir ürün olarak müşterilerini karşılayan bir seçenek olmakta.

Günlük hayatı incelediğimizde özellikle şehir içinde çok katlı yapılaşmanın yaygınlaştığı görülüyor. Bununla birlikte özellikle sıcak su tesisatlarında sıcaklık değişimleriyle birlikte genleşme ve büzülme meydana gelebiliyor. Ortaya çıkan bu durum pek çok soruna yol açabiliyor. Bunlardan bazılarını açıklamak gerekirse bu sorun boruların kopmasına, yerinden çıkmasına veya zayıflamasına yol açabilir. Bu gibi durumlardan korunmak için kompansatör öneriliyor.

Dekoratif Tip Boru Kompansatörü Nedir?

Bu ürün, akışkan borularda yaşanabilecek olan hareketlerin absorbe edilmesini yani emilmesini sağlar. Hareketin azaltılması ile birlikte stabil bir ortam oluşur. Ortamın stabil olması demek akışkan tesisatın daha sorunsuz bir hizmet sunması anlamına geliyor.

Ürün Nasıl Kullanılır?

Ayvaz’ın geliştirmiş olduğu bir ürün olan dekoratif tip boru kompansatörü, boruların arasına yerleştiriliyor. Bu şekilde çalışarak stabil bir tesisat sunuyor. Şunu belirtelim ki bu ürün her kata yerleştirilmiyor. Ek olarak 7 katın üzerinde veya 21 metreyi aşan binalarda kompansatör zorunlu olarak kullanılıyor. Her 10 katta bir veya 30 metrede bir kompansatör yerleştirilmesi gerekiyor. Ürün, tavana yakın konuma monte edilerek işlem yapıyor.

Ürünün Özellikleri

Bu ürünün pek çok özelliği ön plana çıkıyor. Dekoratif bir şekilde yer alan kompansatörün nominal çapı DN15 ve DN100 olarak açıklanıyor. Dişli bağlantı ve kaynak boyunlu bağlantılarına sahip olan kompansatör, en yüksek 16 bar seviyesine kadar kullanım sağlıyor. Büyük kompansatörlere göre daha düşük sıcaklıklara dayanıklı olan bu ürünün sıcaklık aralığı -20 ile 90 derece arasında bulunmakta.

Boru kompansatörü, paslanmaz çelik olarak üretilmiş olup dış korumasında alüminyum yer alıyor. Bağlantı parçaları ise karbon çelikten üretildi. Ürün, kolon borularındaki genleşmeleri veya diğer hareketleri önlerken aynı zamanda basınç kaybı yaşatmadığı için enerji verimliliğine de imkan tanıyor. Montajının kolay olması ve kısa sürede tamamlanması ekstra bir avantaj sunarken bu ürün oda, hol veya büro gibi pek çok alanda rahatlıkla kullanılabilir. Güzel bir görünüme sahip olması bir diğer ayrıcalık.

Projelerde özel dekoratif tip kompansatör hatlarda fiziki olarak daha şık ve güzel dururken aynı zamanda kompansatör görevini de yerine getirmektedir. Dekoratif tip kompansatör Ayvaz ARGE kalitesi ile Türkiye'de ilk üretilmiştir.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.