Wafer Tip Kelebek Vana 22OCA
Wafer Tip Kelebek Vana

Kelebek Vana

Kelebek vanalar el kumandalı, redüktörlü, tek etkili pnömatik aktüatörlü, çift etkili pnömatik aktüatörlü ve elektrik aktüatörlü olmak üzere 5 çeşit olarak üretimi mevcuttur. 5 çeşit kelebek vana üretimindeki montaj şekline göre Wafer tip ve Lug tipi kelebek vana olarakta 2 çeşit üretilmektedir. Fiziki olarak kelebek vanayı tariflediğimizde GG25 Pik döküm gövde içerisinde geçen mil vana üst tepesinden el kumandalı yada redüktörlü olarak kontrolünü sağlar, milin alt kısmına denk gelen kısım ise döküm yada paslanmaz klapeli olarak üretilir. Bu klape sıvı akışkanın geçiş miktarını ayarlamakla birlikte yine kullanılacak hat üzerinde klape etrafındaki contanın kaliteside buna göre tercih edilir. Bu contalar EPDM ve viton olarak üretilmektedir. 

Wafer tip kelebek vana

Wafer tip kelebek vanalar LUG tipi kelebek vanaya göre fiziken ayrırt edilebilir özelliği disk etrafındaki bağlantı yerleri tam civataya göre değil kavisli ve ayarlanabilir şekildedir. Ayvaz olarak üretim kataloğunda KV-3 olarak geçmektedir. Uygulama alanları genel olarak ısıtma hatlarında kullanılmak suretiyle farklı mahaller olan havalandırma va iklimlendirme, fabrika ve üretim saha tesisat hatlarında, yangın söndürme sistemlerinde kullanılmaktadır. Wafer tip kelebek vanalar genel olarak el kumandalı olarak tercih edilsede mermekanik ekibi olarak redüktörlü olarak kullanılması tavsiye edilmektedir. DN350 çapa kadar redüktör yada el kumandalı olarak üretimi olan vanalar DN350 çaptan sonra redüktörlü olarak üretilmektedir. DN25 ve DN300 arası tüm ölçü üretimleri PN16 olarak DN350 ve DN600 olarak çaplar PN10 olarak üretilmektedir. Çalışma sıcaklığı 130° derece olarak test edilmiştir. 

Wafer Kelebek Vana

Wafer tip kelebek vana ve Lug tipi kelebek vana arasındaki fark

Daha önce makina mühendisi Kutman Kaplan şefimiz video halinde wafer tip kelebek vana ve lug tipi kelebek vana arasındaki farkı video halinde çekmiş. Bizlerde onu sizlerle paylaşıyoruz, detaylı olarak videoda wafer tip ve lug tipi kelebek vana arasındaki farkı görebilirsiniz. Fizki olarak bağlantı yapıları farklı olan lug tipi ve wafer tip kelebek vana.

Mermekanik ekibi olarak kelebek vanalar hakkındaki tüm detaylı blog halinde sizlere hazırlayıp sunacağız.

Kullanıldığı tesisat hatlarında, sıcak ve soğuk olmak üzere farklı kelebek vana çeşitleri vardır. Isıstma ve soğutmada Wafer tip ve Lug tipi kelebek vana olması üzere 2 çeşit olarak gözükse de wafer ve lug tipi kelebek vanalarında kendi içlerinde klapesinden miline kadar farklı üretim kalemleri mevcuttur.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.