Hava Tüpü Özellikleri ve Avantajları 16OCA
Hava Tüpü Özellikleri ve Avantajları

Hava Tüpü

Hava tüpü özellikleri merak edilen bir konu olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Bu konuda sizlere hava tüpünün ayrıcalıklarından söz etmek istiyoruz.

Tesisat, bir binanın en önemli yapıları arasında yer alıyor. Tesisat sayesinde bina içerisinde düzenli bir sistemin oluşturulması mümkün oluyor. Su tesisatı, elektrik tesisatı ve doğalgaz tesisatı gibi pek çok tesisat bulunuyor. Merkezî bir şekilde yer alan ısıtma sıcak su hatlarında da kullanılan pek çok nesne yer alıyor. Bu nesnelerden birisi de hava tüpü olarak bizlerin karşısına çıkıyor.

Hava Tüpü Özellikleri

Hava tüpü, merkezî su ısıtma sistemlerinde oldukça önemli bir role sahip. Özellikle de kaloriferler su ısıtma konusunda sıklıkla tercih edilen bir yol. Radyatörler ise bu konuda en çok etkilenen objeler olmakta. Hava tüpü olmayan bir merkezî su ısıtma sisteminde bir süre sonra borularda ve radyatörlerin içerisinde hava kabarcıkları birikmeye başlar. Biriken hava kabarcıkları sıcaklığın iyi bir şekilde iletilememesini sağlar. Yaşanan bu olay sebebiyle faturalar dahi daha yüksek gelmeye başlayabilir. Çünkü sıcaklık az geldikçe kullanıcılar daha fazla ısı almak için ayarı yükseltecek. Bu da faturalara yansıyacak. Aslına bakarsak bunun çözümü basit.

Hava tüpü özellikleri ile birlikte bu soruna çözüm olmak amacıyla geliştirilen bir ürün olarak müşterilerini karşılıyor. Özellikle çok büyük merkezî su ısıtma sistemlerinde takılması gerekli olan bu nesne, radyatörlerin ve boruların içerisindeki hava kabarcıklarını toplayarak havanın dışarıya doğru tahliye olmasını sağlar. Hava tüpü ile birlikte bu olayın sonrasında daha temiz borular kullanıcıları karşılar. Bu da daha iyi ısıtma sistemi sunarak faturalara etki edebiliyor.

Hava tüpü, sac ile üretiliyor. Sac işlemi tamamlandıktan sonra büküm işlemine geçilir ve şekil verilir. Sonrasında ise kaynak makinesi ile beraber gerekli düzenlemeler sağlanır. Son aşamalar da tamamlandıktan sonra eşya hazır hale gelir. Hava tüpü ile birlikte kullanıcıların elde ettiği avantajlar arasında daha temiz merkezî sıcak su boruları, daha iyi ısıtma sistemi ve daha düşük faturalar yer alıyor.

Hava tüpleri üretimine ait aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Hava tüpü özellikleri merak edilen bir konu olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Bu konuda sizlere hava tüpünün ayrıcalıklarından söz etmek istiyoruz.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.