Vesbo Boru Nedir? 30EKİ
Vesbo Boru Nedir?

Vesbo Boru

VESBO borunun 3 katmanı vardır. İç ve dış katmanlar %80 PP-R hammaddeden, orta katman ise %20 cam elyaftan oluşmaktadır. Vesbo boru, yassı boru ve folyo borunun avantajlarını bir araya getirerek, yüksek verim ve kullanım avantajları sağlayarak hızlı ve kolay montajı sağlar. Genel özellikleri özelliklerine bakıldığında ise; PP-R boru ile karşılaştırıldığında, kompozit tesisat borusunun genleşme katsayısı daha düşüktür.

Ayrıca hijyeniktir, suyun rengini, kokusunu ve tadını değiştirmez. Borunun kesilmesine gerek yoktur ve montaj hızı yüksektir.  Montajı kolay olduğu için zamandan, işçilikten ve nakliye maliyetlerinden tasarruf sağlar. Kalıcı bağlantı sağlamak için ergitme kaynağı ile kısa ve basit bir işlemle tamamlanır.

Vesbo Boru Kullanım Alanları 

Vesbo boru ve diğer bina içi su boruları, sıcak ve soğuk boru sistemleri için güvenli, hızlı ve sağlıklı çözümler sunar. Vesbo borular yüksek sıcaklıklarda yüksek direnç gösterir. Sıcak su tesisatları için özel olarak tasarlanmıştır. Ayrıca bina içi soğuk ve sıcak su sistemlerinde kullanılan bir çeşit basınçlı boru sistemidir. Orta katman cam elyaf takviyeli PP-R'den, iç ve dış katmanlar ise PP-R hammaddesinden yapılmıştır. Montaj alanında metal bağlantı elemanları ile kompozit boru kullanılmalıdır. Kullanım alanlarına bakıldığında aşağıdaki gibidir;

  • Bina içi borulama sıcak ve soğuk borulama sistemi
  • Düşük genleşme katsayısına sahip oldukları için 0°C ile 95°C arasında rahatlıkla kullanılabilirler.
  • Endüstriyel boru sistemi alanları
  • Kapalı boru ısıtma sistemi alanları
  • Klima Sistemi alanları
  • Kompozit borunun uzunluğu 20 mm'den 110 mm'ye kadar 4 m'dir.
  • SDR 6 kompozit boru, 20 °C ve 20 atü basınçta 50 yıl hizmet ömrüne sahiptir.

Vesbo Boru İle İlgili Bilinmesi Gerekenler 

Boruya yanlışlıkla bir delik açılırsa ne olacağına dair belirli durumları bilmekte fayda vardır. Borunun hasarlı (delik) kısmı sıva altında görülmüyorsa (basınç testinden önce), önerilen yöntem deliği kesip bir kasa ile kaynak yapmaktır. Bir çivi veya benzeri bir alet boruyu delerse (maksimum çap 10,5 mm'dir), tamir etmek için Vesbo tamir setini kullanabilirsiniz. Farklı basınç seviyelerinde Vesbo boruların kullanım ömrü bina içi uygulamalarda DIN standartlarına göre 50 yıldır.

İçme suyu tesisatında kullanılan Vesbo borular güvenle kullanılabilir. Vesbo PP-R ürünleri tüm uluslararası sertifikalara sahiptir. Normal Vesbo ürünleri UV ışınlarına dayanıklıdır. Ancak, metaller de dahil olmak üzere tüm boru sistemleri, yalıtım ve koruma olmadan doğrudan güneş ışığına veya ultraviyole radyasyona maruz bırakılmamalıdır.

Vesbo Borunun Teknik Özellikleri 

Düşük sıcaklıklı ortamlarda kullanılan tesisatlar için önlem alınması gerekirse ortam sıcaklığı 0 C°'den düşükse yalıtım önerilir. Ayrıca vesbo boru, flanş veya metal rakorlar kullanılarak diğer metal sistemler için uygundur. Vesbo boru hatları, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada dışında dünyanın tüm ülkelerinde/bölgelerinde geçerli olan üçüncü şahıs sorumluluk sigortasına tabidir. Vesbo boru sistemi döşendikten sonra bir basınç testi gereklidir.

Metal borulardan farklı olarak basınç, sıcaklık farkı ve çekme katsayısı açısından Vesbo diğer tüm plastik sistemler gibi farklı borulara göre farklı basınç testlerinden geçmek zorundadır. PP-R boru sisteminin termal iletkenliği metal boru sistemininkinden (0,24 W/mK) daha düşük olduğundan, tesisatçının ısı korumasına ihtiyacı yoktur.

Uygulama alanına göre PN20 ve PN25 (stabilize tüp) arasındaki fark ise aynı sıcaklık ve basınç koşullarında PN25'in ömrü PN20'den daha uzundur. PN25 borunun esnemesi PN20 borunun 1/5'i kadar olduğundan, PN25 kullanımı özellikle açık kurulumda sarkma ve kıvrılmayı önleyebilir. Vesbo boru sistemi beyaz, mavi, yeşil ve gri renklerde mevcuttur.

PVC ve PPRC Boru üretici Vesbo boru Türkiye bayisi olmaktan gurur duyuyoruz! Exclusive ve Incola serisi anında stok teslim ile hizmet veriyoruz.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.