Vesbo Nedir? Vesbo Boru Ne İşe Yarar? PPR Boru Nedir? 29EKİ
Vesbo Nedir? Vesbo Boru Ne İşe Yarar? PPR Boru Nedir?

Vesbo Nedir?

Vesbo, 1992 yılında kurulmuş olan Novaplast Plastik San. Ve Tic. A.Ş. bünyesinde olan çeşitli boru üretimleri yapan markadır. İthal etmiş olduğu PP-R hammaddesi sayesinde bina içlerinde kullanılan ısıtma, atık su ve temiz su sistemlerinde çözümler üretmesi ile bilinen bir firmadır. Firma verimlilik esası ile çalışmalarını sürdürerek hem yurt içinde hem de yurt dışında müşterilerine bina içi ve alt yapı plastik boru hizmetleri sunar.

Vesbo markası, Türkiye’deki 5 büyük boru üreticisi arasında yer alır. Bunun yanında ihracatta da lider konumundadır. Firma 1992 yılından beri Vesbo markası ile hizmet verir. Bu bağlamda ülkemizin saygın kuruluşları arasında yer alır.

Vesbo Genel Özellikleri

 

Vesbo markasının genel merkezi Türkiye’nin İstanbul ilinde bulunur. Firmanın üç üretim tesis vardır. Bunlardan iki tanesi Türkiye’de yer alır. Diğeri ise Malezya’da bulunur. Firmanın ek parça ve plastik boru üretim kapasiteleri yıllık yaklaşık 90.000 ton kadardır. Vesbo firmasının tüm ürünleri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim sistemi ve daha pek çok kalite belgelerine sahiptir.

Firmanın yalnızca Türkiye’de 3000’den fazla satış noktası bulunur. Bu özellikleri nedeni ile de Türk Boru üretici sistemlerinin yapı taşlarından biri olma özelliğine sahiptir. Vesbo, Avrupa, Uzakdoğu, Afrika, Amerika’da toplamda 75 ülkede tüketicilerin her zaman ilk tercihi olma özelliğine sahiptir.

 Vesbo PPR Boru

 

PPR Borular TSE onaylı ürünlerdir. Basınçlı su ve yüksek sıcaklıklarda kolaylıkla kullanılabilir. Füzyon kaynağı ile birleştirilebilir. Çeşitli yabancı ülkelerden alınan kalite ve izin sertifikaları bulunur. 95 dereceye kadar dayanım gösterebilir. Kimyasallara karşı çok kuvvetli ve de dayanıklıdır. Ayrıca oldukça hafif bir üründür. Bunun yanında montajı da oldukça kolaydır. İçme suyuna uygun bir üründür. Tortu ve pas birikimi yapmaz. Bu nedenle tıkanma gibi durumlar olmadan uzun süreler kullanılabilir. Bu boruların PN10 ile PN20 basınç grupları bulunur. Sıcak ya da soğuk tesisatlar da kolaylıkla kullanılabilirler.

Cam Elyaflı Kompozit PPR boruların, PN20 ve PN’5 basınç grupları bulunur. Bu borular sıcak su tesisatlarında kullanılır. Daha düşük genleşme avantajları bulunur. Folyo soyma gibi işlemler olmadığı için bu borular daha hızlı bir şekilde döşenebilir.

Folyolu PPR boru, PN20 ve PN25 basınç gruplarına sahip olan ürünlerdir. Bu borularda sıcak su tesisatlarında kullanılan ürünlerdir. Düşük genleşme avantajları ile bilinirler. ISO 21003-2 Bina içi sıcak ve soğuk sistemler için çok katmanlı sistem gereklilikleri vardır.

Vesbo Sessiz Boru Sistemleri

 

Vesbo borular bina içlerinde atık su tesisatlarında kullanılır. Bu sayede suyun akış esnasında insanların rahatsız olmasına neden olabilecek ses ve uğultuların ortadan kalkmasını sağlar. Sessiz boru sistemleri 3 katmanlı bir yapıya sahiptir. Bunun yanında çeşitli ek parçaları ile sessiz kelepçeleri de bulunur. Bu sayede kişiler güvenli ekonomik ve konforlu şekilde bu boruları kullanabilir.

Sessiz boru sistemleri binalarda basınçsız atık suların taşınmasını sağlar. Otel, hastane, rezidans gibi ses yalıtımının önemli olduğu alanlarda bu borular tercih edilir. Bu borular klasik atık su borularına tamamen uyumlu bir yapıdadır. Bu nedenle ek adaptör kullanımına gerek kalmaz.

Sessiz boru sistemlerinde tüm serileri 3 katmanlı olma özelliğine sahiptir. Bu boruların orta katmanlarında Vesbo markasının özel imalatı olan INCOLENE ham maddesi kullanılır. Bu madde yüksek yoğunluğa sahiptir. Bu nedenle yüksek seslerin iyi bir şekilde emilmesini sağlar. Sıcak, soğuk ve kırılmalara karşı son derece dirençli bir yapısı vardır. Bu nedenle rahat kullanımının yanı sıra uzun süreler sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

 

 

Vesbo Boru hakkında PPR boru nedir? Ne işe yarar? Isıtmada etkin rolleri nedir? Hepsini sizin için anlattık.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.