GRP Su Deposu Nedir? 05EKİ
GRP Su Deposu Nedir?

GRP Su Deposu

Eski bayındırlık pozu “105.1201” geçmekle birlikte yeni şartnamelerde güncellemeler ile GRP su deposu yeni bayındırlık pozu “25.150.1601” olarak geçmektedir. GRP su deposu tamamı sıkıştırılmış cam elyaf takviyeli Kompozit modüllerden oluşmakla birlikte, depo içinde bulunan taşıyıcı karkasların ve gergileri paslanmaz AISI 316 ile desteklenmektedir. Bu sayede su görecek iç taşıyıcılar paslanmaya ve korozyon oluşmasını engelleyecektir. GRP su deposu montajında kullanılan tüm somun ve cıvata yardımcı malzemelerinde 8.8 kalite çelikten imal edilmiş ürünler kullanılmalıdır. Montajı yapılacak yerin tespitine müteakip plastik kaide kullanıp kullanılmayacağına karar verilmelidir. Montaj esnasında taban ve tavanları oluşturacak GRP panellerin birleşiminde EPDM kauçuk conta kullanılmalıdır. Türkiye’de TSE tarafından TS EN 13280 numaralı standart belgesine sahip ya da akredite kuruluşlardan TSE standartlarına göre gıda tüzüğüne uygun alınmış uygunluk belgeleri olmalıdır.

 

GRP Su Deposu Sağlıklı mı?

TSE standartları birlikte gıda tüzüğüne uygun olarak üretilen GRP su depoları temiz su depoları da olarak kullanılabilir. Cam elyaf takviyeli Kompozit GRP paneller sağlığa zararı yoktur fakat kullanılan deponun da sağlık açısından bakımı usulüne uygun yapılmalıdır. Montajında kullanılan destekleyici profillerin AISI 316 paslanmaz ile desteklendiğinden korozyona karşı dayanıklıdır.

GRP Su deposu hangi alanlarda kullanılır?

               GRP su depoları başta konut, villa, müstakil evler yanı sıra tüm yaşam alanlarını destekleyen otel, park gibi temiz su hatlarında kullanılır. Son yıllarda sifonik sisteminde desteklenmesi ile birlikte atık yağmur suyu toplama amacı ile de GRP Su depoları kullanılmaya başlanmıştır. Yaşam alanları dışında uzun ömür sayesinde tarım, sanayi, hayvancılık, hastaneler, okullar, inşaatlar da güvenle kullanılmaktadır.

GRP Su deposu tedarik ve montajı nasıl yapılır?

               Türkiye’nin her yerine ücretsiz montaj ile birlikte, tarafımızdan proje mühendislik çözümleri ile birlikte fiyat alabilirsiniz. GRP su depoaları satış sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 7 gün 24 saat satis@mermekanik.com mail adresinden ürün teklif talep edebilir, tedarik ve teknik konular için 0554 458 82 97 numaralı whatsapp hattından iletişime geçebilirsiniz.

GRP Su Deposu nedir? Günümüz teknolojinin ilerlemesi ile mekanik tesisat sektöründe de birçok alanda gelişime sebep olmuş bu sayede daha uzun ömürlü ve daha verimli teknik cihaz ve tesisatlar kullanılmaya başlanmıştır. Bunun başında GRP Su deposu geliyor. Peki GRP su deposunun açılımı nedir? GRP Su deposu “Glass Fiber reinforced Composite” kısaltılmışıdır. Ürün ana hammaddesi mekanik sektöründe PPRC ürünlerde sık kullanılan cam elyaf takviyedir. Bu hammaddenin yüksek basınç dayanımı sayesinde PPRC ürünlerde de tercih edilmektedir. Isı katsayısı ve ışık geçirmezlik özelliği sayesinde kullanılan imalat ürünlerde uzun ömürle birlikte su tesisatlarında yosun tutmayı da engellemektedir. Bilinen en kısa ömrü 30 yılla birlikte olup tahmin edilen en uzun ömür ise yaklaşık 120 yıldır. Yurtdışı Avrupa ülkeleri başta İngiltere, Almanya, Fransa olmak üzere tüm projelerde GRP Su deposu tercih edilmektedir. 2018 yılı itibari ile Türkiye’de yerli imalat olarak ta üretime başlanan GRP Su depoları şimdiden birçok kamu kurumu ve özel projelerde yer almaktadır.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.