Araç Kauçuk İzolasyonu Nedir? Nasıl Yapılır? 02NİS
Araç Kauçuk İzolasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Karavan İzolasyonu

Keyfine düşkün karavan kullanıcıları, karavanların iç dizaynlarına konfor açısından büyük önem vermektedir. Karavan için kullanacakları araçların kasa (şase) kısmı ise aslında bir o kadar önemlidir. Sürekli gezici karavanlarda içeriye aldığı ses, yada konaklama esnasında eğer soğuk bir bölgede ise içi ısıtılan karavanların içerideki ısı seviyesini en maksimum düzeyde tutmak ve en verimli şekilde kullanmayı amaçlamaktadır. Bu bağldam elastomerik kauçuk köpüğü izolasyonu devreye giriyor. Bilindik aksine araçlar kullanılan kauçuk levhalar ne kadar kalın olursa o kadar iyi ses ve ısı izolasyonu sağlar bilgisi kesinlikle yanlıştır.

Araç İzolasyonunda kaç mm kauçuk kullanılır?

Kalınlık arttıkça şaseye ağırlık biner ve m3 hacminden zaiyata neden olur. Kaldı ki karavan olarak kullanılan araçlarda alanı en verimli kullanmak birinci şart olarak gelmektedir. Bu neden ile karavan olarak kullanılacak araç izolasyonlarında 19mm izolasyon yerine 13mm izolasyon kullanmak verimliliği arttıracaktır. Kullanılacak olan izolasyon un kendinden yapışkanlı olması işçiliği azacaltak ve fabrika çıkış yapıştırıcı daha kaliteli olacaktır. Kullanılacak olan levhanın alüminyum folyo kaplı olması ise ısı yalıtımı konusunda büyük avantaj sağlayacaktır. Kauçuk izolasyon yapılmış örnek araç resimleri;

araç izolasyonu

Daha fazla uygulama resimleri için foto galerimizden bakabilirsiniz dilerseniz karavan kauçuk izolasyon uygulamaları foto galeriden bakabilirsiniz.

Kauçuk izolasyon bayisi mermekanik!

Ticari araç yani van, panelvan gibi araçlarda özellikle ses seviyesini en aza indirmek için kullanılan kauçuk izolasyonlarında 9mm kendinden yapışkanlı ve alüminyum folyo kaplı olması yeterli olacaktır. Çünkü ticari araçlarda çok fazla ürün indi bindisi nedeni ile deformeler daha fazla olmaktadır, hatta neredeyse yılda bir defa izolasyon değişimi yapan firmalar mevcuttur. Bu neden ile maliyetleri en aza indirgemek için 9mm kauçuk köpüğü izolasyon için yeterli olacaktır.

Son dönemlerde özellikle pandemi etkisi ile karavan izolasyonları ile birlikte araç izolasyonları da sık gündeme gelmesi ve kullanılması başlandı. Kauçuk levha üreticileri sektörde araç ses ve ısı izolasyonu için standart ürünlerin yeterli olduğu tespiti yapmış, karavan sektörüne ise özel iskontolar uygulamaya başlamıştır.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.