Metal ve Kauçuk Kompansatör Nerede Kullanılır? 22ŞUB
Metal ve Kauçuk Kompansatör Nerede Kullanılır?

Metal körüklü kompansatör

Isıtma ve soğutma hatları, pompa önü arkası soğutma gruplarında ses izolasyonu yanı sıra hat üzerinde çalışma esnasında oluşan titreşimi minimum seviyeye indirir. Bu sayede hat üzerinde kullanılan tesisat boru veyahut teknik malzeme (pompa, çekvalf, manometre vs.) kullanım ömürlerin de maksimum seviyeye çıkartır. Hattın durumuna göre, yani flanşlı ya da dişli hat ise buna göre uygun ürün seçilerek hatta uygun kompansatör bağlantısında kolaylaşmış olur, bu sayede geri dönüş ve işçilik maliyetlerini de az seviyede tutar.  Metal kompansatörler de kullanılan metal kısım hammadde kalitesi 316 AISI paslanmaz ile yapılmaktadır. Bu sayede hatta sirküle olan suyun ürün üzerinde paslanma riskini ortadan kaldırır. Basınç ve akışkan özelliklerine göre terzi usulü imalat ve projelendirerek imalat yapılmaktadır. TSE standartlarına uygun Türkiye'de bir çok işveren idare tarafından onaylı marka olarak geçmektedir. Dilatasyon geçişlerinde kullanılan bu kompansatörler hat üzerindeki titreşimi azaltır ve hattın kullanım ömrünü arttırır. Deprem esnasında sismik görevi görür ve hatlardaki kopmaları engeller. Bayındırlık poz tarifinde flanşlı yerleri için tombak dikişsiz ve paslanmaz çelikten imal edilir ibareside Türk standartları entitüsü şartlarında yer almaktadır. kısaca kaynak boyunlu, kardan mafsallı, limit rotlu (limit çubuklu) özel imalatlarıda mevcuttur. 

Ayvaz kauçuk kompansatör

Mermekanik bünyesinde anlık güçlü stok ile tüm müşteri ve seçkin projelere anında cevap vermekteyiz. Kompansatör fiyat teklifleri için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Çevre ve şehircilik bakanlığı poz numarasında 219.1407 poz no ile tarif edilen ve TSE standartlarına uygun üretimi yapılan "çift körüklü, açısal, yanal, hareketli genleşme parçası" yani kompansatör ü tarif eder. Peki nerelerde kullanılır? ne amaçla kullanılır?

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.