Elastomerik Kauçuk Köpüğü Yalıtım Boruları Nerede Kullanılır? 25AĞU
Elastomerik Kauçuk Köpüğü Yalıtım Boruları Nerede Kullanılır?

Kauçuk İzolasyon

Tercih edilme sebebi özellikle boru tesisatlarında yoğunlaşmayı önlemek ve tesisat ömrünü uzatmak, bunun yanında kullanılan boru tesistlarında ses izolasyonuda sağlamaktadır. Ama asıl teknik sebebi ise ısı iletkenliği ve su buharı difüzyon direncini dengelemektir. Ayrıca kullanılan tesisatlarda küf ve zararlı baktelerin tutunması ve üremesini engeller. Bu engelleme tesisat içerisinde geçen sıvıya (genelde su) etki etmez yada faydası yoktur sadece bulunduğu fiziki ortamda yararlı olur.

Elastomerik kauçuk izolasyon

Elostamerik kauçuk köpüğü izolasyonu içeriği hammadde yoğunluk esası ile düzgün ve sıkı hüre yapısı sayesinde güneş ışınlarına (UV) karşıda ciddi direnç göstermektedir. Ülkemizde başlıca üretimi oneflex, izoflex, ode kauçuk köpüğü olarakta bilinmektedir. Türkiye 007803 TSE Standartlarına göre üretilien elastomerik kauçuk köpüğü izolasyonu A1 yangın sınıfına haiz, ısı iletkenlik kat sayısı 0,042W/mK olarak alüminyum folyo kaplı yada çıplak olarak üretilmektedir. Bu TSE standartlarına haiz kauçuk köpüğü izolasyonu basma sünmesi gerektiren uygulamalarda kullanılması yanlış olarak öngürülmüştür. 1000m ve 1200m olarak standart boylarda üretilien elastomerik kauçuk köpüğü izolasyonu çıplak, kendinden yapışkanlı kauçuk köpüğü,  alüminyum folyo kaplı (afk) ve hem kendinden yapışkanlı hemde alüminyum folyo kaplı olarakta üretilmektedir. 

Elastomerik kauçuk köpüğü uygulaması özellikle hava kanallarında muzzam ses ve ısı izolasyonu sağlamaktadır. Kendinden yapışkanlı olması sayesinde imalat esnasında kullanılan folyo bant, izolasyon çivisi, sıvı kontak yapıştırıcı gibi yan sarf ürünlerde ciddi tasarruflar sağlamaktadır. İşçiliği gayet kolay olup imalat zamanına da ciddi katkılar sağlamaktadır. 

Kauçuk izolasyon üretim kalınlıkları

Kauçuk köpüğü standart üretim et kalınlıkları;

  • 6mm Elastomerik kauçuk köpüğü
  • 9mm Elastomerik kauçuk köpüğü
  • 13mm Elastomerik kauçuk köpüğü
  • 19mm Elastomerik kauçuk köpüğü
  • 25mm Elastomerik kauçuk köpüğü
  • 32mm Elastomerik kauçuk köpüğü
  • 50mm Elastomerik kauçuk köpüğü

olarak üretilmektedir.

Ankara'da en uygun fiyatlı ve hemen stok teslim ürünlerin fiyat teklifi için bizim ile iletişime geçebilirsiniz. Ankara teknik tesisat konusunda çözüm ortağı olmaya adayız.!

Hammaddesi kauçuk olan, levha yada rulo olarak standart üretim boy ve kalınlıkları yanı sıra son kullanıcı yada anahtar teslim proje firmalarının talepleri üzerine özel çaplarda da üretile bilinen elastomerik kauçuk köpüğü izolasyonlar mekanik tesisatlarda ısıtma soğutma, iklimlendirme, klima boru, kazan dairesi kollektör boruları ve hatta büyük cihazların altlarında yer yer sismik görevide görmesi sebebiyle kullanılmaktadır.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.